Elementor Pro VS WPBakery összehasonlítás

Az Elementor Pro és a WPBakery Page Builder (korábban Visual Composer néven is ismert) két kiemelkedő WordPress szerkesztő plugin, amelyek segítségével könnyedén és hatékonyan testreszabhatóak weboldalak. Mindkettő erős és sokoldalú eszköz, de számos előny és hátrány megkülönbözteti őket, és ezeket érdemes mérlegelni, mielőtt döntést hozunk arról, melyiket használjuk. Az alábbiakban részletesen elemezzük mindkét eszközt.

 

Elementor PRO

Az Elementor Pro (https://elementor.com/) a WordPress szerkesztők között egyre népszerűbbé vált az elmúlt években, és ez egyáltalán nem véletlen. A következőkben az Elementor Pro előnyeit és hátrányait vesszük sorra:

Előnyök:

 1. Vizuális Drag-and-Drop Szerkesztő: Az Elementor Pro vizuális és intuitív felhasználói felülete lehetővé teszi a tartalom egyszerű húzását és elengedését az oldalon, így kódolás nélkül is könnyen létrehozhatóak és testreszabhatóak weboldalak.

 2. Előre Elkészített Sablonok: Az Elementor Pro rendelkezik egy széles körű előre elkészített sablonokkal, amelyek közül választhatunk. Ezek a sablonok különböző típusú weboldalakhoz, például vállalkozásokhoz, blogokhoz, portfóliókhoz és még sok más esetén is felhasználhatók.

 3. Testreszabhatóság: Az Elementor Pro rendkívüli testreszabási lehetőségeket kínál, beleértve a színeket, betűtípusokat és elemeket. Ráadásul fejlett CSS és JavaScript testreszabási lehetőségeket is biztosít a fejlesztőknek.

 4. WooCommerce Integráció: Ha webáruházat üzemeltet, az Elementor Pro tökéletes választás lehet, mivel könnyedén integrálható a WooCommerce bővítménnyel, így gyönyörű és funkcionális webáruházakat hozhatunk létre.

 5. Aktív Fejlesztői Közösség: Az Elementor mögött egy dinamikus fejlesztői közösség áll, amely folyamatosan fejleszti és frissíti a plugin-t. Emellett rengeteg online oktatóanyag és támogatás is elérhető a felhasználók számára.

Hátrányok:

  1. Ár: Pénztárca-fizetési Rendszer: Az Elementor Pro előfizetéseket kínál, ami havi vagy éves díjat igényel. A költség a kiválasztott tervtől függ, és a kisüzemi felhasználóknak esetleg drágább lehet hosszú távon.

  2. Teljesítmény: Bár az Elementor Pro egy hatékony eszköz, a túlzott elemek és funkciók hozzáadása a weboldalhoz negatívan befolyásolhatja a teljesítményt, ami lassítást okozhat.

WPBakery

wpbakery_add-on

A WPBakery Page Builder (https://wpbakery.com/) már hosszú évek óta jelen van a WordPress közösségben, és szintén sok előnnyel rendelkezik, ugyanakkor néhány hátránnyal is.

Előnyök

 1. Hosszú Múlt és Stabilitás: A WPBakery régóta a piacon van, és ezáltal kompatibilis a régebbi témákkal és bővítményekkel. Stabil és megbízható választás lehet.

 2. Bővítmények Támogatása: A WPBakery számos bővítményt támogat, így további funkciókat és lehetőségeket adhatunk hozzá a weboldalunkhoz.

 3. Testreszabhatóság: A WPBakery is lehetővé teszi az oldalak testreszabását, bár némileg kevésbé intuitív módon, mint az Elementor Pro.

 4. Egyszeri Díj: A WPBakery Page Builder egy egyszeri díjas licenszet kínál, így csak egyszer kell fizetni érte.

Hátrányok

 1. Nem Teljesen Vizuális Szerkesztő: A WPBakery bár tartalmaz egy vizuális szerkesztőt, de annál kevésbé intuitív és egyszerű használni, mint az Elementor Pro.

 2. Előre Elkészített Sablonok Száma: A WPBakery kevesebb előre elkészített sablont kínál az Elementor Prohoz képest, így kevesebb választási lehetőségünk van.

 3. Korlátozott Fejlesztői Közösség: Bár a WPBakerynek is van egy fejlesztői közössége, ez némileg kisebb és kevésbé aktív, mint az Elementornál.

Összegzésként mindkét pluginnak megvannak a maga előnyei és hátrányai. Az Elementor Pro könnyen használható és sok előre elkészített sablonnal rendelkezik, de a költségek magasabbak lehetnek. A WPBakery Page Builder hosszú múltra tekint vissza és stabil, egyszeri díjas megoldás, de kevesebb előre elkészített sablonnal

Facebook
Twitter
LinkedIn