5 legjobb WordPress webshop kiegészítő összehasonlítása – 2023

best webshop

Melyik a legjobb kiegészítő WordPress-hez ha webshopot szeretnél?

A megfelelő Webshop bővítmény kiválasztása kulcsfontosságú vállalkozásod számára, mert egy jól megválaszott rendszer hatalmas lehetőséget jelent a növekedéshez. Gyakran a felhasználók pénzt veszítenek, mert nem végeztek megfelelő kutatást, amikor webáruház motorját kiválasztották az online boltuk indálsához.

Ebben a cikkben összehasonlítjuk a legjobb WordPress webshop bővítményeket. Emellett elmagyarázzuk előnyeiket és hátrányaikat, hogy segítsünk megtalálni, melyik az a bővítmény a legmegfelelőbb vállalkozásod számára

Mi szükséges egy webshop elindításához?

Az webshop oldalak erőforrásigényesek, így az első dolog, amire szükséged lesz, az a legjobb WordPress tárhely, amit megengedhetsz magadnak. Fontos, hogy lehetőség szerint SSL tanúsítvánnyal is rendelkezzen a tárhely, mert ez elengedhetetlen a biztonságos fizetésekhez és a weboldal működéséhez.

Ezután választanod kell egy jól csengő domain nevet a weboldalad számára. Ha már van domain nevet és / vagy weboldalad akkor azt is fel lehet használni és meglévő weboldalra is be tudjuk integrálni a webshop funkciót. 

Ha ezek mind megvannak szükség van egy megfelelően hozzáértő emberre aki mindezt összehangolja és működteti.

Mi alapján válaszd ki a megfelelő bővítményt.

Számos WordPress webshop bővítmény található a piacon, de nem mindegyik rendelkezik a megfelelő funkciókészlettel az adott felhasználási esetedhez.

Például vannak olyan webshop bővítmények, amelyek digitális termékek, például e-könyvek, fényképek, zene stb. értékesítésére készültek. Mások pedig jobban alkalmazkodnak a szállítást igénylő fizikai termékek értékesítéséhez.

Ha üzletet szeretnél indítani a kizárólag termékek szállítására, akkor olyan e-kereskedelmi megoldásra lesz szükséged, amely jobban támogatja a termékek szállítást és nyomonkövetését.

Alapvetően fontolóra kell venned, mit fogsz értékesíteni, és milyen funkciókat kell hatékonyan működtetned az online áruházadban.

Ezenkívül az alábbiak néhány fontos tényezője, amelyekre figyelned kell, amikor webshop platformot választasz:

  1. Fizetési megoldások – A webshop bővítményednek támogatnia kell a kívánt fizetési módokat (átutalás, bankkártya, Paypal, stb…)
  2. Tervezés és testreszabás – Az áruház kinézete és kezelhetőséges a legfontosabb az ügyfeled részére. Győződj meg arról, hogy rengeteg sablon és könnyű testreszabási lehetőség áll rendelkezésre.
  3. Alkalmazások és integrációk – Nézd meg a külső féltől származó alkalmazásokhoz elérhető integrációkat, mint például az e-mail marketing szolgáltatások, a CRM szoftver, a számlázás, szállítás stb. Ezekre az eszközökre szükséged lesz az e-kereskedelmi vállalkozásod hatékonyabb kezeléséhez és növeléséhez. 
  4. Támogatási lehetőségek – Győződj meg róla, hogy rendelkezésre állnak támogatási lehetőségek. A jó ügyféltámogatás hosszú távon sok pénzt takaríthat meg neked.

Az 5 legjobb webshop kiegészítő

Most, hogy tudod, mit keress egy webshop kiegészítőben, és mire van szükséged az elinduláshoz, itt vannak a legjobb webshop pluginek a WordPress motorhoz.

1. WooCommerce

A WooCommerce a legnépszerűbb WordPress webshop bővítmény. Ez a világ legnépszerűbb e-kereskedelmi platformja is. A WooCommerce-t 2015-ben felvásárolta az Automattic (a WordPress.com blogszolgáltatás mögötti vállalat).

A WooCommerce-hoz számos kiegészítő és sablon érhető el. Emellett lelkes fejlesztői közösség áll mögötte. 

Előnyök:

Kiegészítők és sablonok
A WooCommerce-hoz több száz kiegészítő és sablon érhető el, ami lehetővé teszi új funkciók hozzáadását a webshop oldaladhoz. A sok sablon lehetőséget biztosít arra, hogy megtaláld a vállalatod számára legjobb megjelenést.
Affiliate-kezelés
Könnyen hozzá lehet adni affiliate-kezelést a WooCommerce-hez az AffilateWP segítségével, és létrehozhat saját ajánló programot. Ez segít elkerülni a közvetítői díjakat.
Digitális és fizikai termékek támogatása
Segítségével fizikai termékeket és digitális letöltéseket is értékesíthetsz (például e-könyvek, zene, szoftver stb.).
Készletnyilvántartás
Rendelkezik készletnyilvántartással, így nem kell külön készletnyilvántartó rendszert futtatni.
Fizetés és szállítás
Beépített támogatást nyújt a népszerű fizetési rendszerekhez, és kiegészítések segítségével más fizetési lehetőségeket is hozzáadhatsz. Továbbá képes kiszámolni a szállítási feltételeket és adókat.
SEO
Teljes mértékben SEO optimalizált az All in One SEO és Yoast SEO bővítményekkel. Ez segít abban, hogy a termékoldalad magasabban rangsoroljják a keresőmotorok.
Támogatás
A bővítményhez kitűnő dokumentáció érhető el online. A dokumentáció mellett van egy tudásbázis, segítségközpont és közösségi fórum is elérhető.

Hátrányok:

Túl sok beállítási lehetőség
A WooCommerce nagyon könnyen használható, de az beállításainak száma szinte végtelen. Egy kezdő felhasználó napokat el tud tölteni a beállításával, úgy hogy még csak a feléig sem jut el. Ezért sok számára meglehetősen ijesztő lehet.
Kiegészítések keresése
A sok kiegészítő érhető el, azonban ezeket nem kínálja fel alapból a program, hanem egyesével kell beszereznünk és kitapsztalnunk, hogy számunkra melyik is lesz a legmegfelelőbb a mi igényeinkhez.
Skálázhatóság
Ahogy áruházad egyre nő, egyre növekszik az erőforrás igénye is, így mindenképpen szükséges a folyamatos karbantartás és optimalizálás.

A WooCommerce tökéletes választás bármilyen típusú e-kereskedelmi weboldalhoz. Nagy fejlesztői és felhasználói közösséggel rendelkezik, sok kiegészítővel és sablonnal, kiváló támogatással a többnyelvű weboldalakhoz, valamint a legjobb ingyenes és fizetett kiegészítőkkel.

2. Easy Digital Downloads

easy digital downloads

Az Easy Digital Downloads lehetővé teszi digitális letöltések egyszerű értékesítését WordPress segítségével. Nagyon könnyen használható, és erőteljes funkciókkal rendelkezik egy gyönyörű és funkcionális digitális termékáruház létrehozásához.

Az Easy Digital Downloads-t például arra használjuk, hogy szoftvereket értékesítsünk, tehát bátran mondhatjuk, hogy ez a legjobb e-kereskedelmi platform az oldaladhoz.

Előnyök:

A digitális termékek értékesítéséhez tervezve
Az alapoktól fogva digitális letöltések értékesítésére tervezték. Míg más webshop bővítményeket lehet használni mindenféle termék értékesítésére, az Easy Digital Downloads sokkal jobb élményt nyújt a digitális termékek értékesítéséhez.
Könnyen használható
Nagyon könnyen használható, már az elejétől kezdve azonnal megtudod, hogyan adj hozzá termékeket és jelenítsd meg őket. Ez nagyon hasznos azok számára akik most ismerekdnek a webshopok működésével
Kiegészítők
Több száz kiegészítő érhető el, beleértve a fizetési szolgáltatókat, az e-mail marketing platformokhoz és más marketing eszközökhöz szükséges bővítményeket.
Sablonok
Működik szinte bármilyen WordPress sablonnal, de ha még nem választottál sablont, akkor az Easy Digital Downloads speciális sablonokat kínál a webáruházad létrehozására.
SEO
Teljes mértékben SEO optimalizált az All in One SEO és Yoast SEO bővítményekkel. Ez segít abban, hogy a termékoldalad magasabban rangsoroljják a keresőmotorok.
Szoftverlicencelés
Nagyszerű szoftverlicenc-támogatással rendelkezik, amely lehetővé teszi pluginok értékesítését, valamint a megfelelő digitális jogkezeléssel.
Támogatás
A bővítmény kiválóan dokumentált, és ingyenes támogatási fórumok, videók, bemutatók és még IRC csevegőszoba is elérhető. A prémium felhasználók számára továbbá prioritási támogatási lehetőség is elérhető.

Hátrányok:

Csak digitális letöltések
Ahogy a neve is sugallja, az Easy Digital Downloads egyszerűsíti a digitális termékek értékesítését. Azonban fizikai termékek értékesítésére nem használható.
Külső termékek értékesítése nehézkes
Ha külső terméket vagy partnerterméket szeretnél hozzáadni az áruházadhoz, akkor egy harmadik féltől származó kiegészítőt kell telepítened hozzá.

Amikor digitális termékek online értékesítéséről van szó, úgy gondoljuk, hogy az Easy Digital Downloads a legjobb bővítmény erre a célra. Nagy sikerrel használtuk az Easy Digital Downloads-t ügyfeleink weboldalán is. 

3. Shopify

Shopify

A Shopify egy teljes körű e-kereskedelmi platform, amely kifejezetten az online áruházak létrehozására és kezelésére szolgál. Míg a Shopify önmagában nem egy WordPress bővítmény, létezik egy Shopify Buy Button nevű bővítmény, amely lehetővé teszi a Shopify áruház termékeinek beágyazását a WordPress weboldaladba.

Mivel az egyik legnépszerűbb webshop motor nem maradhat ki a felsorolásból.

A Shopify használata előnyösebb lehet, ha teljes körű webshop platformot keresel, és a weboldalad csak mellékes ebben. 

Előnyök:

Könnyen kezelhető
Nem kell aggódnod a áruház technikai részei miatt, például az SSL beállításával, különböző fizetési szolgáltatók integrálásával, szállítással való foglalkozással, stb. A Shopify mindent kezel helyetted.
Digitális és fizikai termékek támogatása
Legyen szó fizikai termékek, mint például pólók vagy digitális letöltések, mint a zene, a Shopify mindent kezel.
Készletkezelés
Rendelkezik saját készletkezelővel és tömeges importálóval, amelyet egy rendeléskövetővel kombinálva könnyűvé teszi a készlet kezelését.
Fizetési és szállítási beállítások
Könnyedén be lehet állítani a bankártyás és más fizetési módokat. A szállítási rendszerük egyszerűsíti a teljesítési folyamatot olyan népszerű szolgáltatók közvetlen integrációjával, mint az USPS. (ez sajnos Magyarországon nem ilyen egyszerű)
Szociáls háló
A Shopify egyszerűen integrálódik a Facebookra és a Printerestre is, így ott is könnyedén létre tudod hozni saját webáruházadat.

Hátrányok:

Havidíj
Havidíjat számít fel a webáruházak üzemeltetéséért, így nem csak a domain névért, de ellentétben a saját webáruházaddal, melyet csak egyszer kell kifizetned itt havonta vonják a pénzt a számládról
Saját fizetési rendszer
A Shopify arra ösztönz, hogy használd az általuk biztosított fizetési platformot, amely a Stripe által működtetett, és nagyon jó választás kezdők számára, de sokaknak ismeretlen és ha népszerűbb fizetési módokat szeretnél (pl: PayPal) külön díjat számol fel.
Kötöttség
Míg egy saját webáruház estén bármikor el tudod költöztetni másik szolgáltatóhoz, itt erre nincs lehetőség ki vagy szolgáltatva a Shopify-nek.

Ha erőteljes webshopot szeretnél, anélkül, hogy technikai problémákkal kellene foglalkoznod, akkor a Shopify a megoldás számodra. Habár az havi díj és egyéb költségek elsőre rossznak hangzanak, a problémamentes megközelítés és a lelki nyugalom mindenképpen megéri, mert lehetővé teszi, hogy arra összpontosíts, amiben a legjobb vagy, azaz a vállalkozásod!

4. BigCommerce

BigCommerce

A BigCommerce egy másik teljes körű e-kereskedelmi platform, amely lehetőséget nyújt az online áruházak létrehozására és kezelésére. A BigCommerce-t hasonlóan a Shopify-hoz használhatod egy WordPress weboldalhoz egy beépített bővítmény segítségével.

A BigCommerce is kiváló választás lehet, ha teljes körű webshop megoldást keresel, és nem zavar, hogy külön kell managelni a WordPress oldalad mellett.

Előnyök:

Webshopnak készült
A BigCommerce webshopnak tervezték, így számos funkciót és lehetőséget kínál melyek kizárólag az online webshopokra van optimalizálva.
Kiegészítők
Lehetővé teszi az alkalmazások és integrációk hozzáadását, hogy bővítsd az áruház funkcionalitását. Sok hasznos integráció érhető el, például a fizetési kiszolgálók, az e-mail marketing eszközök és a raktárkezelő rendszerek számára.
Szállítás és adók
Beépített eszközökkel rendelkezik a szállítás és az adók kezeléséhez, és képes kiszámolni a szállítási költségeket bármelyik országba.
Sablonok
Működik szinte bármilyen WordPress sablonnal, de ha még nem választottál sablont, akkor az Easy Digital Downloads speciális sablonokat kínál a webáruházad létrehozására.
SEO
Jó SEO beállításokkal rendelkezik, és lehetőséget nyújt a keresőmotorokhoz való optimalizálásra.
Támogatás
kiváló ügyféltámogatást és dokumentációt nyújt.

Hátrányok:

Havidíj
Havidíjat számít fel a webáruházak üzemeltetéséért, így nem csak a domain névért, de ellentétben a saját webáruházaddal, melyet csak egyszer kell kifizetned itt havonta vonják a pénzt a számládról
Külön rendszer
Nem egy WordPress bővítmény, így külön kezelést igényel a WordPress weboldalad mellett.
Kötöttség
Míg egy saját webáruház estén bármikor el tudod költöztetni másik szolgáltatóhoz, itt erre nincs lehetőség ki vagy szolgáltatva a Shopify-nek.
Egyedi fejlesztések
Ha egyedi szolgáltatásokat vagy funkciókat igényelsz, azok egyedi fejlesztést igényelhetnek, ami plusz költségeket jelenthet.

A BigCommerce jó választás lehet azoknak, akik teljes körű e-kereskedelmi megoldást keresnek, és hajlandóak havi díjat fizetni érte. Azonban ne feledd, hogy a BigCommerce nem egy WordPress bővítmény, és az egyedi fejlesztések plusz költségekkel járhatnak.

5. Ecwid

ecwid

Az Ecwid egy könnyen használható Webshop platform, amely lehetővé teszi az online áruházak létrehozását és beágyazását a WordPress weboldalakba. Az Ecwid olyan könnyen használható, mint a WooCommerce, de a WordPress weboldalad mellé kell telepítheted.

Előnyök:

Könnyen beágyazható
Egyszerűen beágyazható a WordPress weboldaladba egy bővítmény segítségével, és könnyen konfigurálható.
Ingyenes
Tartalmazz ingyenes verziót, így a vállalkozást könnyű vele elindítani, de később, ha már nagyobbra nőtt, mindenképpen fizetős verzióra van szükség.
Online fizetés
Alapértelmezetten több fizetési szolgáltatót is támogat, úgy mint PayPall, Stripe, stb.
Sablon
Működik szinte bármilyen WordPress sablonnal, de ha még nem választottál sablont, akkor az Easy Digital Downloads speciális sablonokat kínál a webáruházad létrehozására.
Könnyű kezelés
Egyszerűen kezelhető. A terméklista, a készletek és a rendelések könnyen kezelhetők és karbantarthatók.
SEO
Jó SEO beállításokkal rendelkezik, és lehetőséget nyújt a keresőmotorokhoz való optimalizálásra.

Hátrányok:

Havidíj
Igaz ingyene el lehet indítani, de ha kicsit növekszik az online áruház, akkor már havídijajl lehet számolni.
Külön rendszer
Nem egy WordPress bővítmény, így külön kezelést igényel a WordPress weboldalad mellett.
Kötöttség
Míg egy saját webáruház estén bármikor el tudod költöztetni másik szolgáltatóhoz, itt erre nincs lehetőség ki vagy szolgáltatva a Shopify-nek.
Egyedi fejlesztések
Ha egyedi szolgáltatásokat vagy funkciókat igényelsz, azok egyedi fejlesztést igényelhetnek, ami plusz költségeket jelenthet.

Az Ecwid jó választás lehet azoknak, akik egyszerű és könnyen használható e-kereskedelmi megoldást keresnek, és nem szeretnék megváltoztatni a WordPress weboldalukat.

Összegzés

Minden e-kereskedelmi bővítménynek és platformnak megvannak a maga előnyei és hátrányai. A választás attól függ, hogy milyen típusú webshop rendszert tervezel, milyen funkcionalitást és testreszabási lehetőségeket keresel, valamint mennyire vagy hajlandó fizetni a megoldásért.

Ha a WordPress rendszeredhez keresel egy e-kereskedelmi bővítményt, akkor a WooCommerce a legnépszerűbb választás, amely számos lehetőséget kínál a digitális és fizikai termékek értékesítéséhez. Az Easy Digital Downloads kiváló választás lehet, ha kifejezetten digitális letöltések értékesítését tervezed.

Amennyiben teljes körű e-kereskedelmi platformra van szükséged, és nem zavar, hogy mellé telepíts egy másik rendszert, akkor a Shopify, a BigCommerce vagy az Ecwid is jó lehetőség lehet. Azonban ne feledd, hogy ezek havi díjat számítanak fel, és az egyedi fejlesztések plusz költségekkel járhatnak.

Fontos, hogy gondosan megfontold az igényeidet és a költségvetésedet, mielőtt választásra kerül sor.

Ha nem tudod, hogy pontosan milyen rendszert szeretnél, vedd fel velem a kapcsolatot és segítek megoldást találni. 

Facebook
Twitter
LinkedIn